Șura DIgitală

Transfer de competențe, nu doar schimb de semințe.

Nu credem că la sat oamenii trebuie să facă doar agricultură dacă nu își doresc asta. Nu credem că tinerii trebuie să plece ca să scape de acest drum. Trebuie să aibă dreptul de a alege. Și posibilitatea. Ca prim pas vrem o șură digitală, un hub digital ca la oraș în care tinerii să își poată însuși, dezvolta și aplica competențele digitale. Un spațiu care să le dea nu doar abilități noi, aliniate cu un viitor anticipat al muncii, ci și încrederea că nomazii digitali nu se nasc doar în mediul urban.

Șura digitală ne dorim să fie mai mult decât un spațiu tech de unde să apară un tânăr nou. Vrem un spațiu comunitar, de dialog, unde să se întâlnească cei plecați din sate dornici să reinvestească în locul de baștină, în a-i păstra spiritul și patrimoniul, cu tineri care nu văd încă un orizont dincolo de marginea ogorului. Un punct de contact între nepoții aceștia ai satului care sperăm să înțeleagă că satul nu se primenește doar cu case mari, ci și cu antreprenori experimentați.

reducem distanța dintre urban și rural nu pe premise idealiste, ci cu tineri egali în aptitudini, idei și capacități

Ne uităm acum spre sat, cu dorința de a schimba mosoarele războiului de țesut, pentru o generație dezvrăjită și lăsată în urmă de cadența transformărilor postindustriale. Vrem să tulburăm tihna apei cu unde digitale, pornite direct din șură, unde minți agile și mâini harnice să învețe să ghideze frâiele competențelor lor viitoare la fel de bine cum încalecă acum caii nărăvași. Să disrupă satul acesta românesc ce nu poate ieși din narațiunea pe care singur și-o urzește. Să-i inspirăm să fie trimbulinzi, vizionari, antreprenoriali, creativi și mai ales eliberați de propriile gînduri deznădăjduite, îndrăzneți și nepereche!

Un spațiu contemporan care aspiră să dea un zvâc nou tinerilor din comunitățile rurale, prin competențe digitale.

Pentru ca ea să funcționeze efectiv avem nevoie de voluntari care să ofere expertiză. Avem nevoie ca orășenii să facă un desant periodic în satul nostru, la Sânpetru Almașului, să ne ajute să scânteiăm o lume altfel în ochii unor puști arși de soare și plictisiți de munca la câmp.

Antreprenori. IT-iști. arhitecți. agregatori. disruptori comunitari. tineri profesioniști. creativi. artiști.

Veniți și, precum în basmele de odinioară, suflați apă vie peste ochi adormiți.

Artă.Nonstop

Spațiu de artă independent

Un spațiu de artă independent în jurul unei lucrări care a supraviețuit gândului, timpului și artistului. Singura din 100 de intervenții. Intervenția numărul 42 din strada Tribunei nr.13 Sibiu.

„Intervenția a fost mai mult un gest terapeutic. Intenția mea în tot proiectul a fost să fac gesturi care să aibă semnificație puternică pentru mine, comunicabilă și celorlalți, care să reziste o clipă.”

Mircea Nicolae (n. 1980) a murit în iulie 2020. Artist, curator și critic de artă, este considerat unul dintre cei mai subtili artiști români.

În septembrie 2020, la inițiativa lui George Roșu, împreună cu asociațiile develop & uzinaduzina, am fondat artă.nonstop cu scopul de a pune lucrarea într-un context artistic, contribuind în același timp la păstrarea ei. Spațiul urmează să fie deschis artiștilor contemporani începând cu NAG, octombrie 2020.

S-au alăturat demersului nostru: Asociația Remediu, Societatea Urbana S.A, Bold Brands.