ShortsUP

ShortsUP

Organizat în colaborare cu Asociația ORICUM, cea care a inițiat proiectul, ShortsUP este un eveniment cu scopul de a promova filme de scurt metraj șide a crește, în timp,  interesul publicului pentru acest tip de cinema. Evenimentele constau în proiecții tematice ale unor filme de scurt metraj premiate în cadrul celor mai prestigioase festivaluri din lume, precum și ale producțiilor unor regizori celebri.

Afis-Eroi-Contemporani_cluj_web

Eroi Contemporani

Chiar dacă eroii se află încă printre noi, ei nu se mai cațără pe zgârie-nori, precum Omul Păianjen  și nici nu mai plonjează în gol pentru a-i salva pe cetățenii de treabă și binevoitori, dar își canalizează  ambiția, curajul, creativitatea și dragostea pentru a salva lumea. Acești eroi contemporani trăiesc printre noi, iar Discovery Channel le celebrează munca și acțiunile , prezentându-le într-o serie de filme de scurt metraj.

În selecția noastră: două filme premiate cu BAFTA și trei scurtmetraje nominalizate la Oscar, Premiul Publicului acordat în 2007 la Festivalul de la Clermont – Ferrand și Marele Premiu al Festivalului de la Clermont – Ferrand din 2008.

PosterPacateCapitale

Păcate capitale

Ce păcate săvârșesc eroii contemporani?  Ar mai trebui, oare, să adăugăm și altele poftei trupești,  voracității , lăcomiei , invidiei, furiei, lenei sau mândriei ? Cele mai multe din aceste filme pornesc de la unul dintre păcatele de moarte. Fiecare super- erou dovedește o slăbiciune care declanșează intriga. Această ediție a ShortsUP examinează cele  mai noi scurtmetraje ce abordează  “clasicele” păcate de moarte din perspective diferite.

”Cashback”, câștigătorul a 14 premii și nominalizat la Oscar, scurtmetrajul ce atacă tema trândăviei, deschide proiecția.

shortsup-noaptea-lunga-cluj_web

The Long Shorts’ Night

Un eveniment anual care reunește toate scurtmetrajele proiectate sau ecranizate în cursul anului precedent.  În definitiv, o șansă mult așteptată de a vedea și de a ne pronunța cu privire la cel mai bun, cel mai slab, cel mai inteligent și plin de duh, cel mai inspirat film dintre toate scurtmetrajele.