Select Page

Recreează-ți cartierul

Proiect de reapropriere a spațiilor publice neprietenoase și sterile.
Un proiect Grundtvig (2013-2015).

“Recreate your neighborhood” a fost desfășurat în parteneriat cu La Venerie – Bruxelles, BE; Les Jardins D’Ajurdhui – Bordeaux, FR; Dom Kultury Praga, Varșovia și Narodno sveučilište Dubrava – Zagreb, CR și finanțat de Uniunea Europeană prin programul Grundtvig.
Programul Grundvig oferă alternative educaționale și îmbunătățește accesul celor care, indiferent de vârstă, doresc să dobândeasca noi competențe prin forme de educația adultilor.

asociem refacerea spațiilor verzi cu practici și meșteșuguri tradiționale, evaluate din perspectiva culturii urbane contemporane, prin care ne reconectăm la o moștenire culturală comună.

CROȘETATUL

 

era o activitate răspândită în România în timpul comunismului, datorită lipsei de haine și nevoii de a dezvolta un stil personal. Croșetatul urban și de gherilă presupune coaserea unei povești pentru a reconecta două tipuri de societate- cea tradiționalistă și cea contemporană pentru a atinge un spațiu comun de narare.

ÎMPLETITURILE

au o funcție socială în spațiul tradițional, meșteșugarii se adună și lucrează împreună, împletitul fiind o activitate larg răspândită, favorizată și de accesibilitatea materialelor. Obiectele create sunt usor de recunoscut dupa caracterul distinctiv al împletiturilor caracteristic fiecărui meșteșugar în parte.

GRĂDINĂRIT de GUERILLA

 

este o tehnică folosită de tinerii eco-activiști pentru redobândirea proprietății asupra spațiului înconjurător și pentru a semnala alienarea accentuată de un mediu natural, neagresiv.  Mici bile din sol, îngrășământ și semințe de flori sunt pregătite și aruncate în zone din oraș unde există spații verzi neîngrijite. Dacă locul rămâne nederanjat, în câteva săptămâni vor apărea, în mod aparent neașteptat, flori.